Korpsylt

Publicerat: fredag 1 juni, 2007 i funderingar, kompisar, mat

Igår kväll gjorde jag rabarbersylten som jag fick recept av Korp (hur f*n ska man formulera den meningen för att den ska låta vettig!!??)´
Glömsk som jag är kokade sylten lite för länge. Därav färgen! Ställde mig i duschen och hörde inte alls när äggklockan ringde. Sylten kokade säkert i 1½ tim(!?) men blev väldigt god 😀


Det är inte första gången jag kokar sylt/marmelad för länge. Första gången jag gjorde kanelpudrad plommonmarmelad läste jag i receptet att den skulle koka häftigt i 1 tim.
Tyckte ju att det lät lite länge, men det stod ju så i receptet! (läste säkert igenom receptet 4-5 gånger) När sylten kokt 1 tim kollade jag i receptet igen efter hur jag skulle göra sen…….och DÅ upptäcker jag att det stod inte alls 1 tim.
Det stod 1 min!!!!!!
Har min hjärna fått för sig att det står en sak så ser den inte att det står något annat!
Så många tabbar jag har gjort för att min hjärna läst fel, tagit bort ord, tolkat saker helt galet!
Nåja, jag kokte marmeladen 1 min året efter men den blev inte alls lika god!
Den där lite brända smaken gillar jag. Så det var nog meningen att även denna rabarbersylt skulle koka lite för länge!
kommentarer
  1. korpdotter skriver:

    🙂 så fin! alltså om man stormkokar för länge är det nog värre för effekten än om man småputtrar den för länge… och om du tycker om den så är ju det det viktiga…

    värme

  2. Beyonce skriver:

    Åh vad jag blev sugen på hemmagjord sylt, ska nog göra ett försök nån dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s