Jag vet…

Publicerat: söndag 22 juli, 2007 i funderingar, själ, tankar

…att mina åsikter angående liv och död är annorlunda än de flesta andras.
Kanske det beror på att det förekommit mycket död i min absoluta närhet och jag ser döden som en befriare från mycket lidande?

Jag kan tycka det är märkligt att vi ska bestämma över vilket elbolag eller telefonbolag, pensionfärsäkring vi ska ha, men när det gäller att bestämma över liv och död blir vi plötsligt omyndigförklarade!

Jag skötte min mamma hemma hennes sista 3 veckor i livet innan hon dog i cancer. Inte för att jag älskade henne och ville göra det för hennes skull. Jag gjorde det för min egen skull.
Jag insåg att jag mådde bättre av att ägna mig åt endast en sak än att försöka jobba och SEDAN behöva ta hand om henne ändå.

Har man hört skriken från en döende person som trots morfindropp och medvetslöshet, vaknar upp ur medvetslösheten för att med ett avgrundsvrål skrika: JAG VILL DÖ!, kanske man ser annorlunda på döden?

Jag kanske är känslolös, men trots att jag mist 3/5-delar av min närmaste familj så ser jag inte döden som en fiende utan som en befriare

kommentarer
  1. Anonymous skriver:

    Jag tycker det låter skönt att se på döden på det sättet. Alla är vi olika, men att känna det som något ‘fint’, det låter bra… Så känn du det, bara du mår bra av det.
    Värme och kramar!
    Trasis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s