Tom i bollen!

Publicerat: lördag 17 oktober, 2009 i allmänt blarr, dystymi, fibromyalgi, funderingar, kamp, livet i största allmänhet, mående, ord, tomhet, trötthet

Ville egentligen skriva om mammor och kärlek eller icke kärlek till de samma.
Men jag kan inte formulera mig idag.

Jag funderar dock mycket på det och har öppnat ett word-dokument så kanske, kanske kommer det något endera stunden….dagen…..året…..eller så kommer det inte alls!?

Trött är jag i alla fall och tvätta ska jag strax göra.
Sova vill jag helst eller möjligen äta choklad!!??

kommentarer
 1. Mia skriver:

  Jag är nog konstig. Kärlek från mina föräldrar har väl egentligen aldrig varit något jag saknat/velat ha som vuxen. När jag var barn törstade jag. Däremot hyser jag de varmaste känslor till min mor, men älskar? Det är stort, så stort att jag inte hittar rätt i känslodjupet alls. Kan inte minnas att jag ens yppat de orden varken till henne eller den som är min biologiska far.

  Eftersom jag inte har en blogg längre så skriver jag här om ett typiskt avsnitt ur mitt liv med en handfallen egotrippad far:
  Han var på begravning i Jämtland för nån vecka sen. Nån släkting har passat på att lämna jordelivet. Dit kommer även en av hans ”småbröder” -i uselt skick! Trasiga kläder, inte tvättat sig på minst två månader, svarta fötter pga cirkulationsproblem bland mkt annat.
  När så far ringer mig för att meddela detta späder han dessutom på med att brodern legat inne för avgiftning förra året (alkoholen är som en röd tråd på den sidan av familjen). När jag försökte återuppta kontakten med far i somras så kom vi in på den här brodern som varit udda och ufo i hela sitt liv. Jag påpekade likheterna med autism och att det faktiskt är ärftligt. DÅ höll han med och vi fick ihop både det ena och andra som hänt under årens lopp.
  Nu, när jag påminde honom om broderns oförmåga att ta hand om sig själv, kanske beror på att han har autism och hur det kan yttra sig. Att man är välfungerande på vissa plan men katastrofal på andra. Då tvärvände gubbtjyven totalt och det var väl inget fel på brorsan och jag visste ju ingenting. (nä, just det)
  Jag sa att han hursom måste hjälpa brodern för han är inte kapabel att ta hand om sig själv och gubbtjyven fräser till: Jamen hur fan gör jag det då? Han bor ju 40 mil bort. Socialen då eller???

  Då blev jag bestört! Där håller hans lillebror på att tyna bort och själv går gybbtjyven snart i pension och skulle lätt kunna åka dit ett par veckor och ordna upp saker och ting. Och fanskapet ser bara problem och hur det ”drabbar” honom?!

  Jag hyser inga känslor alls för min far. Varken positiva eller negativa. Han är ett stort svart mörkt hål som jag med glädje skulle fylla igen utan att blinka. Ingen ånger alls!
  Men hans lillebror, min farbror, har jag alltid tyckt om. Just för att jag förstår honom! För mig är han inget ufo. För mig är han R som skulle behövt så mycket men fått så in i helvete lite från sin omgivning. Och ändå klarat sig! Nu när han faller ihop eftersom föräldrar är döda och sista livlinan jobbet inte finns längre (han fick avtalspension i juni) då finns ingen där för honom.
  Jävla skitmänniskor! Jävla skitliv!

  Jag håller som bäst på att försöka få min egen lillebror att åka dit (han bor 4 mil ifrån) och se ifall vår farbror vågar öppna dörren. Eftersom han till 100% har nån form av autism så litar han ju inte på någon som är utanför hans egen inre familj. Med all rätt.
  Men jag måste iaf försöka…

  Tack för utrymmet i din blogg.
  Och BamseKram!

 2. catwomankitty skriver:

  Du är välkommen att ta hur mycket plats du vill i min blogg!
  Hoppas att din farbror släpper in din lillebror! Låter som en oerhört jobbig situation!

  Angående min mor hyste jag inga som helst varma känslor för henne! Blir alltid fascinerad och undrande över att se andra älska sina mödrar oavsett. Det är det jag vill skriva om men har svårt att hitta ord och formulera mig!?

  Varma tankar och så många kramar du vill ha och behöver tbx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s